blog-post image

Kempování, aneb nutná outdoorová výbava

Kempovací sezona je opět před námi. Ať se chystáte na výlety po tuzemsku nebo do zahraničí, budete potřebovat ideální kempingovou výbavu. Co taková kempingová výbava ale obsahuje a na co byste neměli zapomenout? Na to se podíváme v tomto článku. 

Dovolená v kempu  zde budete trávit dlouhý čas, dlouhou dovolenou, tudíž nebudete potřebovat rychle skládací stan, ani co nejlehčí vybavení. Budete potřebovat vše, co vám zajistí komfort při několika denní dovolené.

Kempování všude možně  pokud budete přejíždět autem a kempovat na několika místech, budete jistě potřebovat rychle složitelné vybavení a žádné přehnané množství, abyste nestrávili vždy půl dne balením a rozkládáním, avšak vám nebude záležet na váze ani velikosti vybavení ve složeném stavu. 

Kempování v přírodě, aneb složíte hlavu tam kam dojdete  v tomto případě plánujete veškeré vybavení nosit na zádech, tím pádem budete potřebovat, aby vše vážilo co nejméně a zabralo ve složeném stavu co nejméně prostoru.

Nutná výbava na kempování

Stan

Stan je jedna z nejdůležitějších částí vaší kempingové výbavy. Bez stanu nebudete v suchu ani schování před větrem nebo sluncem. Ve stanu se potřebujete dobře vyspat, případně strávit chvíle v přečkávání dešťů, či zimy. Pokud si nevíte rady s výběrem stanu, doporučuji vám přečíst si článek “Jak vybrat stan”.

Přejít na článek “Jak vybrat stan” »

Karimatka

Dovolená v kempu  zde platí, že sáhnete po té nejkomfortnější variantě spaní, bez ohledu na to, kolik místa v autě vám karimatka zabere.

Tip na extra komfortní karimatku:

Karimatka Vango Shangri-La II 15 Double Barva: šedá

Obr. Karimatka Vango Shangri-La II 15 Double Barva: šedá

Kempování všude možně  zde platí, že budete potřebovat možnost rychle sbalit a rychle rozložit či nafouknout karimatku, abyste ji nemuseli půl dne chystat. 

Kempování tam kam dojdete  v tomto případě budete rozhodně zvažovat velikost a váhu karimatky ve složeném stavu, ale zároveň pohodlí. 

Karimatka Husky Folly 2,5 Barva: zelená

Obr.: Karimatka Husky Folly 2,5 Barva: zelená

Spacák

Můžete mít sebelepší stan a sebelepší karimatku, ale bez ideálního spacáku si komfort na spaní stejně nezajistíte. Pokud vás zajímá, jak si správně spacák vybrat, přečtěte si článek “Jak vybrat spacák”, kde se dozvíte spousty užitečných informací.

Přejít na článek “Jak vybrat spacák” »


Vařič

Dovolená v kempu  pokud máte v plánu strávit dovolenou v kempu, tak máte výhodu. Nejen že ve spoustě kempů je dnes plně vybavená kuchyň, ale pokud ne, nevadí vám si s sebou vzít do auta skládací gril anebo vařič, který zabere více místa a vaření na něm zabere více času. 

Tip na gril do kempu:

Gril Primus Kuchoma Stove Barva: černá

Obr.: Gril Primus Kuchoma Stove Barva: černá

Kempování všude možně  protože dost často je v přírodě zakázáno rozdělávat oheň anebo by pro vás bylo zbytečně složité převážet dřevo a uhlí do grilu, ale zároveň vám nebude vadit váha ani rozměr.

Kempingový vařič Campingaz Camping Cook CV Barva: šedá

Obr.: Vařič Campingaz Camping Cook CV Barva: šedá

Kempování tam, kam dojdete  vše potřebné skládáte do batohy na zádech, takže potřebujete něco, co nezabere místo a zároveň bude lehké, proto jistě zvolíte kartuši s malým vařičem na zacvaknutí. 

Nádobí 

Dovolená v kempu  při dlouhodobé dovolené v kempu, budete potřebovat nádobí, které vám zaručí nejen komfort, ale také spoustu možností. Nebudete potřebovat jednorázové ani nijak extra skladné nádobí. Buď si jej můžete vzít z domu, pokud se nebojíte, že jej rozbijete nebo ztratíte, nebo si můžete pořídit speciální výbavu, která vám umožní uvařit si téměř cokoli na co jste zvyklí z domu.

Kempování všude možně  při přejíždění sem a tam, se vám bude hodit skladné nádobí, které vám umožní uvařit si alespoň základní jídla na menších vařičích. 

Kempování tam, kam dojdete  opět v tomto případě budete potřebovat co nejúspornější nádobí. Nesmí moc vážit, ani zabrat příliš místa v batohu. 

Vybrat outdoorové nádobí »

Skládací nábytek 

Dovolená v kempu  v kempu na dovolené si prostě chcete užít pohodlí a relax, tudíž k tomu potřebujete takové vybavení, abyste si mohli v klidu sednout, případně uskladnit věci ve skříních a nemuseli je mít zabalené v cestovních taškách. 

Tip na skládací skříň do kempu:

Skříň Easy Camp Corby Barva: šedá/modrá

Obr.: Skříň Easy Camp Corby Barva: šedá/modrá

Kempování všude možně  zde také počítáte s určitým komfortem, který vám zároveň zajišťuje i přejíždění autem. Tudíž budete rádi za to, když si k jídlu při večeru budete moci sednout a případně si zahrát karty s přáteli u stolu. K čemuž se vám budou hodit skládací židle a stoly.  

Kempování tam, kam dojdete  zde se většina z vás prostě bez jakéhokoli nábytku obejde a sedne si prostě na špalek, který v lese nebo přírodě najdete. Na zádech prostě stůl nosit nebudete.  

Tipy na další užitečné vybavení 

Hamaky - hamaka je skvělý pomocník, místo karimatky, nebo v případě zastřešené hamaky i místo stanu. V batohu vám zabere absolutní minimum místa a vyspíte se naprosto pohádkově. Jediné, co k tomu potřebujete jsou pevné stromy. 

Vybrat hamaku »


Chemický záchod chemický záchod je vhodný pro ty, kteří nebudou přespávat v kempu a zároveň nezvládají vykonávat své potřeby jen tak v houští. Pokud budete přejíždět autem sem a tam, chemický záchod vám v něm zas tolik místa nezabere a zaručí vám jakýsi komfort v těchto intimních chvílích. 

Kempingová sprcha  výborné řešení pro ty, co nepřespávají v kempu. Nemusíte ani přebývat blízko vody, prostě při cestě kolem vody nebo benziny naplníte vak sprchy vodou a v přírodě jej už jen zavěsíte do potřebné pozice a můžete se pohodlně sprchovat.

Závěrečné shrnutí 

Při nakupování a výběru kempovacího vybavení je nutné přemýšlet nad tím, kde budete kempovat. Podle toho se bude odvíjet množství vybavení, jeho váha a velikost ve složeném tvaru. Na nic nezapomeňte a pak už si prostě jen dovolenou užijte. 

Vybrat outdoorové vybavení »

TOP produkty z kategorie Outdoorové vybavení