Popis
Sladí jemně a chutná po karamelu. Výborný na sladké pečení v troubě. Vyrábí se z kokosové mízy, což je světlá sladká tekutina, která po naříznutí vytéká z květu, a následně se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se ještě suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru. V této formě můžete najít kokosový cukr nejčastěji. Každé sladidlo je vhodné používat střídmě, žádné zázračné okliky zkrátka neexistují. Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit - podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu. Co s ním? Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni. Složení Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.

Parametry

energetická hodnota 1 633 kj / 390 kcal
tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
sacharidy 96,6 g
z toho cukry 95,8 g
bílkoviny 1,67 g
sůl 0,42 g