Popis
Hydrolyzovaný kolagen je jedinečná kombinace   aminokyselin v koncentrovaných úrovních , která podporuje rychlou opětovnou tvorbu krevních buněk pro obnovu tkáně. Jedná se o nízkomolekulární proteiny snadno stravitelné do 30 minut po požití.   Netuhne, protože byl hydrolyzován pro rychlou asimilaci a lepší hydrataci pojivové tkáně. Rozpustí se i ve studené vodě. Jedná se o doplněk stravy. Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty)   klesá po dosažení věkové hranice 25 let.   Kolagen v želatině poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,olin, které jsou speciálně zapotřebí   pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk. Pro koho je určen hydrolyzovaný kolagen? pro sportovce se silnou zátěží - nabírání svalů (Arginin), regenerace, kardiovaskulární výkonost pro pacienty s osteoporózou a artritidou pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny) pro všechny, kteří chtějí být zdraví a aktivní (kolagen tvoří až 65% proteinu v našem těle) Hydrolyzovaný kolagen je ideální pro sportovce, protože je zpracováván s využitím  proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo. Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin. Kolagen má svoje opodstatnění ve spojení s produkty SYSADOA. Správná forma obsahuje   peptidy s krátkým řetězcem při specifické molekulové hmotnosti. Poznámky ke kvalitě a užívání Na kolagen se nedíváme primárně jako na zdroj bílkovin,   ale jde o štěpy peptidů , které při správné aplikaci (pijeme před jídlem, nebo mezi jídly s odstupem 1-2 hodiny) mají účinky při výživě pojivových tkání. Proto je důležitá kvalita a garantovaný obsah peptidů a vyvážený obsah soli a sodíku bez velké zátěže pro ledviny. Kolagen obsahuje vysoký obsah aminokyselin (až 92%), proto dbejte na správnou aplikaci ať nemáte zbytečně zvýšený obsah aminokyselin za den. Dolní hranice 1g na kg váhy. Marketingová snaha odlišit kolageny v případě různých tvrzení, že nejlepší kolagen je ten a ten a zaručeně z tohoto zdroje, jsou pokusem jak odlišit produkt od konkurence. Produkty s elastinem, protokolagenem a dalšími marketingovými kombinacemi jsou na diskutabilní úrovni. Tělo musí tyto molekuly navíc stejně natrávit. Přirozená molekula kolagenu má až 1500 aminokyselin, proto není jednoduché ji rozložit a správně vstřebat, nemluvě o elastinu nebo protokolagenu.    Správná hydrolýza, kvalita a čistota je zárukou obsahu izolovaných štěpů peptidů. Nebavíme se zde o kolagenech pharma průmyslu aplikovaných injekčně nebo per-oralně ze specifických patentů. Proto, když čtete nějakou studii je potřeba rozklíčovat jaký kolagen byl použit, druh aplikace a z toho lze vydedukovat o co se jedná. Tyto kolageny si pharma firmy bedlivě střeží, aktuální patent je třeba od firmy BASF.   Zdroj:  https://www. ncbi. nlm. nih. gov/pubmed/23949208 Jak pomáhá kolagen ve vašem těle? Pohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2. Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes je stejný kolagen, který se přirozeně vyskytuje v kostech, kůži a chrupavkách. Jedná se o   bioaktivní produkt   obsahující až  92% proteinů.   Podporuje rychlý růst buněk produkujících kloubní maz   (snižuje tření kloubních ploch a zvyšuje přilnavost jednotlivých částí) pak následuje   obnova tkáně. Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes  má certifikaci Kosher. Jedná se o zcela čistý produkt dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace. Pochází od kvalitních volně se pasoucích zvířat z Jižní Ameriky. Kolagen je získáván z kůže, pojivových tkání a také z kostí. Zcela bez lepku.   Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu. Charakteristika a výhody Great Lakes hydrolyzovaného kolagenu rozpustný ve studené vodě obsahuje   čistý přírodní protein protein s nízkou molekulovou hmotností, který je rychle   absorbován v zažívacím traktu   do 30 minut certifikace Košer Obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů Bezlepkový Bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu GMO free v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením Kolagen je připravován v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention. Great Lakes má následující certifikace: Kosher - Pareve, bezlepkové, neobsahují MSG, non-GMO, certifikované Keto, Paleo, ověřené bez glyfosátu, přírodní a kompatibilní s USP/NF, FDA certifikát kvality a SQF certifikováno na úrovni Global Food Safety Initiative (GFSI). Kolagen a produkty želatiny Great Lakes Gelatin pocházejí z dobytka v Argentině a Brazílii. Jsou chovány na pastvinách a krmeny trávou na základě standardů American Grassfed Association a pokynů pro dobré životní podmínky zvířat.  Produkce vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů, což je v souladu s potravinovou a zemědělskou legislativou v Argentině a Brazílii. Společnost Great Lakes Gelatin® se zavázala monitorovat vznikající postupy a výzkum v oblasti dobrých životních podmínek zvířat a standardech chovu s ohledem na bezpečnost a kvalitu. Co je to kolagen a proč je důležitý? Kolagen je nejrozšířenější protein, tvoří až 65% z celého obsahu proteinu v našem těle (v srdci, plicích, cévách, kůži, svalech, vlasech, kostech, kloubech, nehtech, prostatě, krevních buňkách, játrech,. ). Kolagen se skládá až z 1500 aminokyselin.   Pomoc při chronických onemocnění osteoporóza vysoký krevní tlak artritida inkontinence obezita chronická únava mělké dýchání autoimunitní onemocnění kožní problémy problémy s kvalitou nehtů (štípání) remineralizace kostí Co se stane, když máme nedostatek kolagenu? Nedostatek způsobuje nestabilitu orgánů a podílí se na jejich abnormální funkčnosti a slabostech. Jedná se o degenerativní proces (srdce a prostata se může zvětšit; u ostatních orgánů dojde k oslabení, kůže je slabší a náchylnější k vráskám),   projevem nedostatku je nízká elasticita kloubů, vlasy ztrácí svoji bohatost a pružnost. Proč dochází k redukci produkce kolagenu? Podílí se na tom celá řada změn v organismu. Nejčastěji hormonální změny, drogy, alkohol, junk food, CUKR, užívání hydrogenovaných olejů (margaríny), radiace, fluor, nadbytek slunečního záření, dehydratace, stres a nedostatek esenciálních látek v jídle. Proč je důležitá správná hydrolyzace kolagenu? Běžný kolagen, který se nachází v jídle nebo v doplňcích stravy   je velmi komplexní molekulou, která se obtížně tráví.   Trávení kolagenu není nikdy naprosto efektivní (molekula obsahuje až 1500 aminokyselin). Hydrolyzovaný kolagen je ideální forma bioaktivního proteinu a peptidů o nízké molekulové hmotnosti. Výsledkem je   o mnoho lepší vstřebatelnost pro organismus. Proto je důležitá vysoká kvalita procesu výroby a výběru samotného produktu (83% protein, 15% voda, 2% minerálů). Hydrolyzovaný kolagen je výsledkem rozdělení peptidů = hydrolýza Nejlepší forma hydrolyzace Pro nejefektivnější metodu štěpení kolagenu se využívají tzv.   proteolytické enzymy,  které efektivně štěpí proteiny. Není zapotřebí   tepla ani kyselin. Hydrolyzovaný kolagen  je šťěpen v rámci 6 hodin (správná délka pro optimální štěpení) a hydrolýza produkuje velmi malé peptidy (3000 daltonů - POZOR méně pod tuto hranici neznamená lépe) -   velmi bio kompatibilního kolagenu. Mnoho výrobců ignoruje tento způsob štěpení, protože je náročný na čas a relativně drahý. Kvalita kolagenové želatiny pro lepší vstřebatelnost Kvalita želatiny se posuzuje podle velikosti molekul. Nízká kvalita obsahuje opravdu velké molekuly (150 000 daltonů). Čím nižší hodnota v daltonech tím větší biodostupnost pro tělo. Nejkvalitnější želatina se používá v nemocnicích jako náhrada krevní plasmy. Želatina, která má molekulovou hmotnost okolo 3000 daltonů má neutrální chuť a věřte, že to poznáte. Běžné doplňky stravy, které neprocházejí důkladnou hydrolýzou, mají nízkou hodnotu pro vaše tělo. Důležitá je nízká molekulová hmotnost kolagenu a využití dražších ingrediencí pro dosažení optimální bio dostupnosti. Vstřebatelnost   hraje zásadní roli při obnově tkání a kůže. Kůže se skládá hlavně z kolagenu a obsahuje specifické aminokyseliny   (Glycin, Prolin, Hydroprolin a Alanin). Jak stárneme produkce klagenu klesá a kůže není tak pružná jak bývala.   Důsledkem je i chudá strava na právě tyto esenciální aminokyseliny. Existuje mnoho studií, které uvádí rapidní zlepšení kvality, hydratace a pružnosti kůže, při dvou měsíčním užívání kolagenu. Upozornění: Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Parametry

obsah balení 400 g