Popis
Kolagen tvoří téměř třetinu z tisíců různých typů bílkovin, které existují v našem těle. Je to hlavní strukturální bílkovina, která dodává pevnost a tvoří podporu tělesných tkání včetně kůže, kostí, šlach, vazů, chrupavek, svalů a cév. Naše tělo je schopno si kolagen samo vytvářet zhruba do věku 25 let. Poté tato schopnost rapidně klesá a čím jsme starší, tím více jej potřebujeme doplňovat z jiných zdrojů. Původ kolagenu a jeho čistota je proto absolutně nezbytná pro naše zdraví - kupovat neověřenou a levnou značku nemá v tomto případě smysl. Britská značka Planet Paleo garantuje původ kolagenu a má ve VB vynikající pověst. Planet Paleo kolageny se prodávají v předních prodejnách se zdravou výživou a jsou doporučovány v široké paleo a keto komunitě.   Značka Planet Paleo vyrábí vysoce  bio-dostupný hydrolyzovaný kolagen - mořský kolagen obsahuje 93% bílkovin. Rybí kolagen Planet Paleo je z  mořských ryb , které rybáři chytají udržitelným (sustainable) způsobem u francouzského pobřeží. Tento kolagen má přirozeně vysoký obsah bílkovin a dodává tělu klíčové výživové složky pro optimální zdraví a wellness. Kolagen byl vždy nezbytnou  součástí správné a zdravé výživy  našich předků. Kolagen  podporuje  celkově dobrou tělesnou kondici a zajišťuje flexibilitu končetin. Kolagen  obnovuje  mrtvé kožní buňky a zvyšuje elasticitu pokožky. MOŘSKÝ KOLAGEN PLANET PALEO Zakladatel značky Planet Paleo, Ben Shouler, je volným zastáncem životního stylu PALEO - bere si z něj to, co mu osobně vyhovuje, protože jeho netolerance vůči mléčným výrobkům a obilovinám mu nedovoluje tento druh stravování dodržovat do puntíku. V minulosti pracoval v oblasti přírodních  doplňků zdravé výživy  a vždy chtěl vyvíjet vlastní výrobky. Osobně měl vynikající výsledky z pravidelného užívání kolagenu pro svůj zažívací systém a cítil, že na britském trhu chyběl kolagen nejvyšší kvality získávaný ze skotu, který se pase na čisté trávě. Ovšem ne každý chce získávat kolagen z hovězího či prasečího zdroje a proto Ben vyvinul i mořský kolagen, o kterém se tvrdí, že má v lidském těle ještě vyšší bio-dostupnost, a je i proto dražší, než hovězí či prasečí. Ryby, sloužící jako základ pro mořský kolagen Planet Paleo, chytají rybáři udržitelným způsobem z moří okolo pobřeží Francie, nejsou nikdy z farmy a rybáři následují přísné kvóty EU. Tento kolagen je bohatý na důležité aminkyseliny glycin a prolin, které tvoří třetinu kolagenu jako takového, a jsou historicky málo obsaženy ve většině bílkovinných zdrojů. Rybí kolagen se  vstřebává až 1,5 krát lépe , než kolagen ze skotu a prasat, a to kvůli jeho nízké molekulové hmotnosti. Rybí kolagen se absorbuje přes střevní bariéru do krevního oběhu, a tak se pak přenáší po celém těle. Čistý rybí kolagen přestoupí do krevního oběhu mnohem rychleji, než jiné typy kolagenu, takže pro vaše orgány, kosti a pokožku je to ten nejlepší zdroj kolagenu. rybí KOLAGEN PRO KRÁSNOU PLEŤ Peptid rybího kolagenu s nízkou molekulovou hmotností typu 1 je pro omlazení pleti tím nejlepším kolagenem. Existuje více než 20 typů kolagenů v těle, ale kolagen typu 1 tvoří přibližně 90% kolagenu nacházejícího se v těle. Navýšením hladin kolagenu typu 1 díky užívání kolagenových doplňků se dostaví znatelné anti-aging přínosy. Lidé začínají obyčejně užívat kolagenové doplňky v třicítce, když se u nich začínají objevovat projevy stárnutí na pleti. Někteří si však dají náskok a s užíváním stravitelného kolagenu začnou už ve dvaceti letech. Kolagenové molekuly jsou příliš velké na to, aby je bylo možné absorbovat pokožkou. Právě proto nejsou kolagenové krémy ani zdaleka tak efektivní jako kolagenové nápoje. Kolagenové nápoje fungují zevnitř navenek. Ačkoli kolagenové krémy dočasně dodají pocit hladké a hydratované pokožky, kolagenová supermolekula je příliš velká na to, aby dokázala do těla proniknout přes pokožku. Výsledkem je fakt, že kolagenové krémy neposkytují při revitalizaci pokožky žádné dlouhodobé přínosy. Pravidelné pití kolagenového nápoje způsobí: Pocit hladší a pružnější pleti a kůže celkově Lepší hydrataci pokožky zevnitř Mnohem nižší tvorbu hlubokých vrásek Revitalizaci a omlazení pokožky Zvýšenou pevnost a pružnost pokožky DÁVKOVÁNÍ 1 - 1,5 vrchovaté polévkové lžíce 1x nebo 2x denně s jídlem nebo mezi jídly. Smíchejte alespoň s 200ml vody nebo džusu. Lze pít v teplých nápojích jako je káva nebo čaj - je bez příchutě. VÝŽIVOVÉ HODNOTY   Obsah    195g: 7. 5g dávka: 100g: Rybí kolagen (Typ 1)   Kalorie 28. 4kcal 379kcal Bílkoviny 93% 93g Aminokyseliny   Obsah: % v dávce: Ve 100g: Alanine 8. 3% 7719mg Arginine 8. 9% 8277mg Aspartic Acid 5. 1% 4743mg Cysteine 0. 03% 27mg Glutamic Acid 11. 6% 10,788mg Glycine 20. 9% 19,437mg Histidine 1. 3% 1209mg Hydroxylysine 1. 5% 1395mg Hydroxyproline 10. 5% 9765mg Isoleucine 1. 5% 1395mg Leucine 2. 6% 2418mg Lysine 3. 5% 3255mg Methionine 0. 8% 744mg Phenylalanine 2. 3% 2139mg Proline 12. 6% 11,718mg Serine 3. 5% 3255mg Threonine 2. 7% 2511mg Tyrosine 0. 4% 372mg Valine 2. 0% 1860mg Bez přídavných látek, barviv, dochucovadel a konzervantů. Produkt neobsahuje pšenici, lepek, mléčné stopy a sóju. SLOŽENÍ Collagen Hydrolysate (Marine - mořský hydrolyzovaný kolagen) KOLAGEN V HISTORII A KUCHYNI Slovo  'kolagen'  je odvozeno z řeckého slova 'kolla', lepidlo, tzn. je to látka, která doslova  drží tělo pohromadě. Od nepaměti byla jídla přirozeně bohatá na kolagen součástí životospráv po celém světě - od afrického ragů z hovězí oháňky, či francouzského bujónu po domácí kuřecí vývar vaší babičky na léčbu všech neduhů. Právě (staro) moderní způsob stravování známý jako  PALEO  získal svůj název od našich předků z doby kamenné, kteří se stravovali potravinami bohatými na bílkoviny. Konzumovali celá zvířata, včetně kostí, a nad ohněm si mimo jiné vařili i na kolagen bohaté polévkové vývary z kostí. Kdo ovšem v dnešní uspěchané době má čas se vyvařovat s takovými dobrými polévkami z kostního vývaru. ? Málokdo, a tak je opravdu nezbytné si ubývající kolagen doplňovat z jiných zdrojů - přizpůsobených našim nabitým životům. Navíc je vcelku obtížné a drahé pravidelně kupovat a konzumovat kvalitní BIO maso či ryby, které zajistí ten nejkvalitnější protein pro náš organismus. Levné maso z velkochovů vám spíš uškodí než pomůže. Proč vlastně potřebujeme kolagen? Naše tělo je schopno si kolagen samo vytvářet zhruba do věku 25 let. Poté tato schopnost rapidně klesá a čím jsme starší, tím více jej potřebujeme doplňovat z jiných zdrojů. Dlouhodobý  nedostatek  kvalitního  kolagenu způsobuje kolagenové choroby , tj. choroby charakteristické patologickými či degradačními formami kolagenu. Tyto choroby postihují např. srdce, cévy, svaly a kůži. Samotný kolagen hraje důležitou roli i při  stárnutí organismu. Kolagen je nejdelší molekulou v lidském těle. Často je označován jako "supermolekula". Průměrná molekulová hmotnost kolagenové molekuly je 300 tisíc daltonů. Je to příliš mnoho na to, aby ji tělo absorbovalo po zkonzumování v její přirozené formě. Rybí kolagen se hydrolyzuje (rozloží se s využitím tepla a vody) na peptidy s nízkou molekulovou hmotností, čímž se jeho biologická dostupnost maximalizuje. UPOZORNĚNÍ Doporučené denní dávkování. Produkt není vhodný jako náhrada pestré stravy a náhrada vyvážené diety. Jste-li v ošetřování  (nemocní), těhotní  nebo očekávající těhotenství,  konzultujte užívání výrobku s výživovým poradcem. Skladujte mimo dosah dětí a mimo zdroj tepla a vlhka.

Parametry

hmotnost 225 g
obsah balení 75 g