Popis
Nemůžete se rozhodnout? Oves, žito, i pšenice se skvěle doplňují a báječně chutnají. Univerzální spojení! Směs čtyř druhů vloček v bio kvalitě je ideální jako základ ranní kaše. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku. Využití: polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte kaše - z vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a někdy se i řeže na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka. Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Složení Vločky OVESNÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 580 kJ / 375 kcal Tuky: 7,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g Sacharidy: 59,0 g z toho cukry: 3,0 g Bílkoviny: 14,0 g Sůl: 0,01 g.

Parametry

obsah balení 300 g