Popis
Plně veganské, organické vitamíny skupiny B, bez potenciálních alergenů, bez laktózy, gluten free. Doporučené dávkování:  2 kapsle denně Složení:  Organická směs B vitamínů, mikrokrystalická celuloza, vitamín C (askorbyl palmitát), oxid křemičitý, kapsle (hydroxypropyl methyl-celuloza). Ve 2 kapslích  - 1000 mg Organická směs B vitamínů z organických klíčků quinoi (% DDD - % doporučené denní dávky):  B1 Thiamin Panmol® 1,5 mg (125% DDD) B2 Riboflavin Panmol® 1,7 mg (131% DDD) B3 Niacin Panmol® 20 mg (125% DDD) B5 Kyselina panthotenová Panmol® 10 mg (200% DDD) B6 Pyridoxin Panmol® 2 mg (118% DDD) B9 Kyselina listová Panmol® 400 mcg - 665 mcg DFE (166% DDD) B12 Kobalamin Panmol® 6 mcg (250% DDD) Biotin (vitamín H Panmol®) 300 mcg (1000% DDD) Benfotiamin 150 mg (DDD*) *DDD není stanovena Výhody produktu Vitamin B-complex Jedná se o unikátní komplex 8 hlavních vitamínů B v jejich ideálním poměru. Patentovaný vzorec PANMOL® poskytuje organicky vázané a  biologicky aktivní vitaminy B pěstované v matrici klíčků  z organických semen quinoi. Receptura včetně japonského benfotiaminu, speciální formě vitamínu B1 rozpustného v tucích, který vykazuje lepší potenciál procházet buněčnou membránou, čímž se zvyšuje biologická dostupnost a buněčná podpora v těle a mozku. Ilustrace na vitamínech B2 a B6 ke koncentraci B-vitamínů v krvi v porovnání se syntetickou verzí: Původ organické suroviny a výhody komplexu B vitamínů Quinoa je původem z Bolivie nebo Peru - vždy  Organic , 100% VEGAN zdroj - klíčky quinoa. Tento komplex B vitamínů je směsí všech přírodních forem jednotlivých B vitamínů při procesu klíčení organické quinoi. Během procesu klíčení se vitamíny B organicky vážou na klíčky organické quinoi. Vitamíny jsou začleněny do rostliny, proto obsahují kompletní živiny s koenzymy a kofaktory, které poskytují potenciál pro lepší absorpci, na rozdíl od typických syntetických vitamínů B. B complex je  organicky vázaná forma, proto produkt vykazuje i vyšší stabilitu. Semínka quinoi se nechávají naklíčit. Samotný proces spotřebovává prozánětlivé cukry. Klíčící rostliny quinoa s organickým vázaným komplexem vitamínů B se pak práškují.   Výsledný prášek je odlišný od quinoa mouky tím, že  neobsahuje antigeny a sacharidy. Obsahuje patentovaný komplex vitamínů B Vitamíny skupiny B jsou organicky vázány na klíčky quinoa, což zvyšuje biologickou dostupnost Obsahuje velké množství vyvážených a biologicky aktivních  vitamínů B doplněných o kofaktory a koenzymy Může se lépe vstřebávat do těla než běžné izolované syntetické vitaminy B Obsahuje tukem rozpustný  benfotiamin,  který může snáze procházet buněčnými membránami, což zvyšuje biologickou dostupnost thiaminu a buněčnou podporu v těle a mozku Patentovaná forma organického původu vitamínů B Použitím patentovaného postupu pro jednotlivé fáze byla laboratoř schopna vyvinout koncentrovaný a komplexní zdroj mikroživin, který dosud nebyl v biologickém výzkumu dosažen. Vitamíny B se přidávají do vody používané k naklíčení semen quinoa.  Během procesu klíčení klíčky přijímají vitamínem nasycený „vývar“ a začleňují je do rostliny.  Když klíčky dosáhnou ideální fáze, jsou sklizeny a rozprášeny. Vitamíny B  organicky vázané  na rostlinu. Obsahuje  8  dobře vyvážených a biologicky aktivních vitamínů B doplněných  o kofaktory a koenzymy. Navíc obsahuje benfotiamin, který je  rozpustný v tucích.  Tato vlastnost mu umožňuje vstoupit do vašich buněk mnohem snadněji než běžný ve vodě rozpustný thiamin. Protože benfotiamin snadno prochází buněčnými membránami, jeho zvýšená biologická dostupnost a bioaktivita pomáhají chránit buňky, tkáně a orgány. 13 Známek, že můžete mít nízký obsah B vitamínů Nízké hladiny vitamínů B mohou ovlivnit vaše tělo mnoha různými způsoby díky dalekosáhlým a vzájemně propojeným účinkům vitamínů. Každý z těchto běžných příznaků může být důsledkem nízké hladiny jednoho nebo více vitamínů B: Neschopnost dobře spát Únava a apatie Duševní „mlha“, zmatek a zapomnětlivost Výkyvy nálady a podrážděnost Gastrointestinální příznaky Nepohodlí kloubů nebo svalů Svalová slabost Ztráta svalové hmoty Znecitlivění nebo brnění v prstech a nohou Časté modřiny Bolesti hlavy Podrážděnost Suchá, praskající kůže Duševní mlhavost a zapomnětlivost jsou dva z nejvýznamnějších varovných signálů, že nemusí být dostatek vitamínu B12. Vitamin B1 je známý tím, že podporuje pozitivní nálady a podporuje funkci mozku, zejména koncentraci, paměť a reakční dobu. Vitaminy B6, B9 a B12 pomáhají přeměnit homocystein na methionin, důležitý stavební blok pro proteiny. Pokud máte nízký obsah některého z těchto tří vitamínů B, může být tento proces přerušen a hladiny homocysteinu mohou stoupat - nežádoucí stav spojený s prozánětlivými stavy. Nedávná studie prokázala silné účinky vitamínů B6, B9 a B12. na mozkovou tkáň. Placebo nebo vysoké dávky kyseliny listové, vitamínů B6 a B12 byly podávány denně skupině 186 mužů a žen ve věku nad 70 let. U subjektů, které dostávaly vitaminy B  a které měly zdravé hladiny omega-3 mastných kyselin,  došlo po dvou letech k významnému zpomalení mozkového smrštění - o 40 procent méně než ve skupině s placebem! Další studie o tři roky později ukázala podobné, ale ještě výraznější výsledky. A tentokrát nebyl zahrnut stav omega-3 mastných kyselin. Po dvou letech vysokých dávek kyseliny listové, vitamínů B6 a B12 se smršťování mozku zpomalilo až sedmkrát, konkrétně v oblasti šedé hmoty související s pamětí - to je pokles až o 90 procent! Váš mozek a nervový systém mohou být prvními ovlivněnými oblastmi, pokud máte málo určitých vitamínů B. Nízké hladiny vitamínů B mohou ovlivnit vaše tělo mnoha různými způsoby, protože mají dalekosáhlé a vzájemně propojené účinky. Skupiny lidí, u nichž je větší pravděpodobnost nedostatku nebo nízké hladiny jednoho nebo více vitamínů B, zahrnují: Dospělí starší 50 let z důvodu nižší produkce vlastního faktoru. Ti, kteří pravidelně pijí alkohol nebo více než čtyři šálky kávy denně. Vegetariáni, vegáni a další, kteří se vyhýbají klíčovým zdrojům vitamínů B jako jsou mléčné výrobky, maso a celá zrna. Ti, kteří pravidelně konzumují dietu s vysokým obsahem kalorií a sacharidů s nízkou hodnotou živin. Citlivost vitamínů B Doporučený denní příjem dospělých Náchylnost k poškození během zpracování a skladování Thiamin (vitamín B1) 1,2 mg; 1,4 mg (těhotné a kojící ženy) Citlivý na teplo, kyslík, vlhkost a světlo a velmi citlivý na alkalické pH Zásadní pro metabolismus tuků a sacharidů, energetický metabolismus nervové soustavy a svalů. Riboflavin (vitamín B2) 1,3 mg; 1,6 mg (těhotné a kojící ženy) Citlivý na vlhkost a světlo Zásadní pro růst a vývoj svalů, zdraví očí a zdravou pokožku. Niacin (vitamín B3) 16 mg; 18 mg (těhotné a kojící ženy) Stabilní Nezbytný pro správnou funkci enzymů a zdravého nervového systému, kůže, nehtů a funkce GITu. Kyselina pantothenová (vitamín B5) 5 mg; 7 mg (těhotné a kojící ženy) Citlivý na teplo a vlhkost Strukturální prvek mnoha koenzymů, hraje ústřední roli v energetickém metabolismu a syntéze pohlavních hormonů. Pyridoxin (vitamín B6) 1,7 mg; 2 mg (těhotné a kojící ženy) Velmi citlivý na teplo a citlivý na vlhkost, světlo a kyselé pH Nezbytný pro tělové využití bílkovin a syntézu neurotransmiterů. Folát (vitamín B9) 400 mcg; 600 mcg (těhotné a kojící ženy) Velmi citlivý na teplo, kyselé pH a světlo a citlivý na vlhkost Vyžaduje se pro produkci červených krvinek v kostní dřeni. Biotin 30 mcg; 35 (těhotné a kojící ženy) Citlivý na vlhkost a světlo Podporuje zdravý normální růst, trávení, funkci svalů, zdravou kůži a vlasy a zdraví buněk. Kobalamin (vitamín B12) 2,4 mcg; 2,8 mcg (těhotné a kojící ženy) Citlivý na teplo, kyslík, vlhkost a kontakt se železem nebo mědí Podporuje metabolismus bílkovin, sacharidů a tuků, zdraví gastrointestinálního traktu a nervového systému, imunitní funkce a zdravou tvorbu červených krvinek. Biologické procesy vitamínů skupiny B Obzvlášť důležité je udržovat v rovnováze níže uvedené složky vitamínů skupiny B.  Když je však hladina koenzymu nedostatečná, přichází únava, hormonální nerovnováha, pokles soustředění a postupně i různá závažná onemocnění. Thiamin, B1 - Energetický metabolismus, nervový systém, psychické schopnosti, funkce srdce Riboflavin, B2 - Energetický metabolismus, nervový systém, červené krvinky, redukce únavy a vyčerpání Niacin, B3 - Psychické schopnosti, energetický metabolismus, nervový systém, redukce únavy a vyčerpání Kyselina pantotenová, B5 - Energetický metabolismus, duševní výkon, redukce únavy a vyčerpání Pyridoxin, B5 - Energetický metabolismus, nervový systém, metabolismus homocysteinu, redukce únavy a vyčerpání, regulace hormonální aktivity Kobalamin, B12-  Energetický metabolismus, metabolismus homocysteinu, redukce únavy a vyčerpání, dělení buněk (aktivní forma adenosylkobalamin i jako metylkobalamin) Biotin, B7 - Energetický metabolismus, nervový systém, metabolismus makronutrientů, psychické funkce Kyselina listová, B9 - Normální hladina kyseliny listové nutná pro mateřství, redukce vzniku neurologických poruch Cholin, B8 - Metabolismus homocysteinu, metabolismus tuků, funkce jater Genetický polymorfismus a proč doplňovat aktivní formy? Gen MTHFR (metylen-tetrahydrofolát-reduktáza) byl zmapován a dále zkoumán kvůli jeho možnému dopadu na lidské zdraví. S tímto genem je spojeno nejméně 40 potenciálních genetických vad, prozkoumány však zatím byly pouze dvě. MTHFR gen řídí činnost MTHFR enzymu, což vyžaduje  vitamín B12  ve formě  metylkobalaminu i metyltetrahydrofolátu (koenzymy) , a stojí za celým procesem zvaným methioninový cyklus. MTHFR gen se u methioninového cyklu chová jako „vrátný“. Následkem toho mají jedinci s polymorfismem na MTHFR genu sníženou aktivitu příslušné enzymatické reakce. Ve Spojeném království se to týká přibližně 8-20 % populace. Pro tuto skupinu může tedy být přínosné doplňovat přímo aktivní formy koenzymů –  metylkobalamin B12 a 5-metyltetrahydrofolát (a také pyridoxal-5-fosfát a ryboflavin-5-fosfát). Pokud jste veganem je toto pro Vás důležitá informace. Podpora energie Jednou z nejčastějších zdravotních komplikací 21. století je nedostatek energie a pocit apatie nebo letargie. Výživově bohatá strava nejen, že dodává tělu energie, ale také biologicky aktivní nutrienty, které efektivní produkci energii pomohou. Z hlediska produkce energie jsou podstatné dvě přirozeně se vyskytující sloučeniny – koenzym Q10 a NADH (Nikotinamidadenindinukleotid). Koenzym Q10 je přirozeně produkován v těle, aby zajistil produkci energie. Syntéza tohoto nezbytného nutrientu může být ale ohrožena přibývajícím věkem, užíváním léků a stresem. Koenzym Q10 funguje v mitochondriích jako koenzym katalyzující produkci energie. Má však i antioxidační potenciál – potlačuje činnost volných radikálů, agresivních molekul vytvářených během produkce energie, a ochraňuje tak zdraví buněk a tkání. Druhá sloučenina – Nikotinamid adenin dinukleotid známá jako NADH, je přeměňována tam a zpět do formy NAD+ kvůli produkci energie. Zdraví jedinci můžou syntetizovat NADH z tryptophanu přítomného ve stravě a z vitamínu B3. U jedinců trpících dlouhodobou únavou nebo myalgií však tato schopnost může být snížena. Kdo může z vysoké vstřebatelnosti nejvíce těžit? jedinci s únavovým syndromem pokud máte sníženou funkci jater zvýšená fyzická námaha (sportovci, body building) náročná rekonvalescence po operativním zákrroku zlepšení energetického metabolismu fungování nervové soustavy (vystavení stresovým faktorům) Upozornění: Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Parametry

obsah balení 60 kapslí

Značka Dr. Mercola

EAN: 813006018340