blog-post image

Jak si vybrat vybavení na motorku?

Jízda na motorce je vzrušující zážitek, ale může být také nebezpečná, pokud nejste řádně připraveni. V tomto článku probereme základní vybavení, které každý motorkář potřebuje, aby zůstal na silnici v bezpečí. Začneme tím nejdůležitějším vybavením: helmou. Poté přejdeme k diskusi o bundách, kalhotách, botách a dalších bezpečnostních pomůckách. Budete-li se řídit těmito pokyny, budete moci jezdit v klidu s vědomím, že jste dobře chráněni před zraněním.

Jaké vybavení potřebujete při motosportu?

Motosport je nebezpečná činnost. Abyste se chránili, musíte mít správnou výstroj. Zde je seznam vybavení, které potřebujete při motosportu:

  • Motocykl, který je v dobrém stavu a byl nedávno servisován.
  • Chrániče kolen a loktů pro větší ochranu.
  • Kanystr na palivo pro případ, že vám během cesty dojde.
  • Lékárnička pro případ zranění.
  • Mapa oblasti, abyste se neztratili.

Dobrá helma je jednou z nejdůležitějších součástí vybavení každého jezdce. V mnoha státech to nejen vyžaduje zákon, ale také vám to může zachránit život při nehodě. Při výběru helmy hledejte takovou, která dobře sedí a pohodlně se nosí. Budete se také chtít ujistit, že má dobrou ventilaci, aby vás udržela v pohodě na dlouhých vyjížďkách.

Ochranné oblečení je další nezbytností pro motocyklisty. Dobrá bunda a kalhoty vás ochrání před přírodními živly a v případě nehody. Hledejte oblečení, které je vyrobeno z odolných materiálů, jako je kůže nebo kevlar. Také se ujistěte, že oblečení je pohodlné a nebude bránit vašemu pohybu při jízdě.

Motocyklové boty jsou další důležitou součástí výbavy. Měly by být pevné a pohodlné, s dobrou trakcí, abyste byli při jízdě v bezpečí. Hledejte boty, které vám sahají nad kotníky pro větší ochranu, a ujistěte se, že dobře padnou, aby vám při jízdě neklouzaly.

Rukavice jsou další nezbytnou součástí motocyklového vybavení. Pomáhají chránit vaše ruce před přírodními živly a mohou také pomoci předcházet zraněním při nehodě. Hledejte rukavice, které jsou vyrobeny z odolných materiálů a dobře padnou.

Vybrat vybavení na motorku »

Jak vybrat helmu na motorku?

Při nákupu helmy na motorku je třeba vzít v úvahu několik věcí. Nejdůležitějším faktorem je samozřejmě bezpečnost. Ale pohodlí a styl jsou také důležité faktory, které je třeba zvážit. Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat tu správnou přilbu na motorku.

Pokud jde o bezpečnost, vždy se rozhodněte pro přilbu, která byla schválena ministerstvem dopravy (DOT). To znamená, že přilba splňuje všechny potřebné bezpečnostní normy. Kromě toho vyhledejte přilby, které získaly dobré recenze od nezávislých organizací, jako je Consumer Reports nebo National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Pohodlí je dalším důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu při výběru přilby na motorku. Rozhodně chtějte přilbu, která dobře padne, ale není příliš těsná. Poslední věc, kterou chcete, je, aby vaše helma byla tak nepohodlná, že ji nebudete chtít nosit.

Nakonec zvažte styl helmy. Chcete celoobličejovou helmu nebo otevřenou helmu? Celoobličejové přilby nabízejí největší ochranu, ale v teplém počasí mohou být horké a klaustrofobické. Otevřené přilby jsou pohodlnější v teplejším počasí, ale nenabízejí tolik ochrany v případě nehody.

Nespěchejte s výběrem motocyklové přilby a ujistěte se, že najdete takovou, která je bezpečná, pohodlná a stylová. S tolika možnostmi na trhu se určitě najde helma, která je pro vás ideální.

Tip na helmu na motorku:

Moto helma LS2 FF800 Storm Solid  Matt Black  S (55-56)

Obr.: Moto helma LS2 FF800 Storm Solid Matt Black S (55-56)

Jak vybrat ochranný oděv na motorku?

Při nákupu oblečení na motocykl vždy hledejte označení CE. To znamená „Conformité Européenne“ a znamená, že výrobek splňuje určité bezpečnostní normy.

Ujistěte se, že kupujete vybavení správné velikosti. Nechcete nic moc pytlovitého, protože se to může při jízdě o něco zachytit. Ale zároveň nechcete nic příliš těsného, ​​protože to bude nepříjemné.

Existuje několik různých typů materiálů, ze kterých je motocyklové vybavení vyrobeno. Kůže je nejoblíbenější volbou, protože je odolná a nabízí dobrou ochranu proti oděru v případě pádu. Používají se také textilie jako Kevlar nebo Cordura, protože jsou lehčí a pohodlnější na nošení v horkém počasí.

Když zkoušíte motocyklové vybavení, vždy si udělejte čas na vyzkoušení všech různých funkcí. Ujistěte se, že zipy fungují, suchý zip zůstává zapnutý a že reflexní proužky jsou v dobrém stavu.

Jakmile najdete nějaké vybavení, které se vám líbí, je důležité se o něj starat, aby vám dlouho vydrželo. Kůži je třeba pravidelně kondicionovat a textilie prát podle pokynů výrobce.

Vybrat vybavení na motorku »

Jak vybrat bundu na motorku?

Na trhu je k dostání mnoho různých typů bund na motorku, jak si tedy vybrat tu správnou? První věc, kterou je třeba zvážit, je, jaký typ ježdění budete provozovat. Pokud jste nadšenci do motosportu, kteří tráví většinu času na okruhu, pak budete potřebovat jinou bundu než někdo, kdo na své motorce dojíždí do práce. Sportovní bundy musí být lehké a musí poskytovat dostatek ventilace, zatímco bundy pro dojíždění by měly být těžší a odolnější.

Dalším důležitým faktorem je klima, ve kterém budete jezdit. Pokud žijete v oblasti s teplým počasím, tak nebudete potřebovat tolik izolace jako někdo, kdo žije v chladnějším klimatu. Jakmile tyto faktory zvážíte, můžete začít zužovat výběr. Na trhu je spousta skvělých bund na motorku, tak nespěchejte a najděte si takovou, která je pro vás ta pravá. 

Tip na bundu na motorku:

Letní airbagová bunda Helite Vented  černo-šedá  M

Obr.: Letní airbagová bunda Helite Vented černo-šedá M

Jak vybrat kalhoty na motorku?

Pokud jde o výběr správných kalhot pro jízdu na motorce, pak je třeba vzít v úvahu několik věcí. První je počasí. Pokud je venku zima, budete chtít něco, co vás zahřeje, jako jsou kožené kalhoty nebo motosportovní kalhoty. Pokud je venku horko, budete chtít něco, co je prodyšné a nebudete se v tom potit, jako např. síťované motosportovní kalhoty.

Další věcí, kterou je třeba zvážit, je typ motocyklu, na kterém jezdíte. Pokud máte cruiser, je pravděpodobné, že budete hodně sedět, takže pohodlné motosportovní kalhoty jsou dobrou volbou. Pokud máte sportovní motorku, budete se hodně naklánět, takže budete chtít pár motosportovních kalhot, který má i ochranné vrstvy na kolenou, které jsou přiléhavé, pružné, ale ne příliš těsné.

A nakonec je třeba myslet na ochranu, kterou nabízejí. Pokud se chystáte na jakýkoli off-road, pak budete chtít pár motosportovních kalhot se zesílenými koleny a boky. A pokud jezdíte v provozu, pak možná budete chtít zvážit pár kožených kalhot s kevlarovou podšívkou pro větší ochranu před vyrážkou na silnici.

Takže tady to máte, pár věcí, na které byste měli myslet při výběru správných kalhot na motocykl pro váš styl jízdy. Ujistěte se, že si je před nákupem vyzkoušíte, abyste se ujistili, že správně padnou a nabízejí správnou míru ochrany a pohodlí pro vás. Šťastnou cestou!

Tip na kalhoty na motorku:

Pánské moto kalhoty LS2 Straight Dark Grey  tmavě šedá  XXL

Obr.: Pánské moto kalhoty LS2 Straight Dark Grey tmavě šedá XXL

Jak vybrat boty na motorku?

Motocyklové boty jsou důležitou součástí výbavy motosportovního jezdce. Nejen, že chrání vaše nohy a kotníky před zraněním, ale také pomáhají udržet vaše nohy pevně na stupačkách. Existuje mnoho různých stylů a značek motocyklových bot, ze kterých si můžete vybrat, takže je důležité si před nákupem udělat průzkum. Zde je několik věcí, které je třeba vzít v úvahu při výběru motocyklových bot:

Přiléhavé: Motocyklové boty by měly těsně sedět, ale neměly by být příliš těsné. Měly by také poskytovat dobrou podporu kotníku.

Materiál: Kůže je nejoblíbenějším materiálem pro motocyklové boty, protože je odolná a nabízí dobrou ochranu. Lze však použít i syntetické materiály jako je kevlar.

Podešev: Podrážka boty by měla být vyrobena z materiálu, který zajistí dobrou trakci na stupačkách.

Cena: Motocyklové boty se mohou pohybovat v ceně od přibližně 1000 Kč do více než 10 tis. Kč. Je však důležité najít botu, která dobře sedí a je v rámci vašeho rozpočtu.

Jakmile zvážíte všechny tyto faktory, je čas vyzkoušet nějaké boty!

Tip na boty na motorku:

Dámské moto boty Alpinestars Stella FASTER-3 Rideknit černá/žlutá

Obr.: Dámské moto boty Alpinestars Stella FASTER-3 Rideknit černá/žlutá

Jak vybrat rukavice na motorku?

Dnes je na trhu mnoho motosportovních rukavic. Vybrat ten správný může být složité. Zde je několik tipů, které vám pomohou vybrat perfektní rukavice na motorku.

První věc, kterou musíte zvážit, je, v jakém klimatu budete jezdit. Pokud žijete v oblasti s teplým počasím, budete potřebovat jiný typ rukavic, než kdybyste jezdili v chladnějších teplotách. motosport má širokou škálu rukavic pro všechny druhy podnebí, takže najít ty správné by nemělo být příliš obtížné.

Dalším důležitým faktorem, který je třeba zvážit, je množství ochrany, kterou potřebujete. Pokud budete hodně jezdit v terénu, pak budete potřebovat rukavice, které nabízejí větší ochranu, než kdybyste jezdili jen po městě. Motosport má rukavice, které se pohybují od lehkých a pohodlných až po odolné a ochranné, takže si můžete najít perfektní pár pro své potřeby.

Nakonec se podívejte na různé funkce, které nabízejí rukavice pro motosport. Některé rukavice mají extra vycpávku v dlaních pro větší pohodlí, zatímco jiné mají speciální úchopový materiál na prstech, který vám pomůže pevně držet řídítka. Motosport má širokou škálu funkcí, ze kterých si můžete vybrat, takže si můžete najít perfektní pár rukavic pro své potřeby při jízdě na motocyklu.

Tip na rukavice na motorku:

Moto rukavice W-TEC Black Heart Hell Rider  černá  3XL

Obr.: Moto rukavice W-TEC Black Heart Hell Rider černá 3XL

Jak vybrat stojan na motorku?

Když jste připraveni vyrazit na motorku, jednou z prvních věcí, kterou musíte udělat, je najít dobrý stojan. To může být obtížné, pokud nevíte, co hledat. Zde je několik tipů, jak vybrat stojan na motorku:

  • Ujistěte se, že je stojan stabilní a nelze jej snadno převrátit.
  • Hledejte stojan, který lze snadno nastavit, aby na něj váš motocykl mohl dokonale sedět.
  • Ujistěte se, že stojan je vyroben z odolných materiálů, které odolají povětrnostním vlivům a opotřebení.

Podle těchto jednoduchých tipů budete moci během okamžiku najít perfektní stojan pro váš motocykl! Užijte si motosport!

Tip na stojan na motorku:

Oxford Stojan na motocykl ZERO-G přední (do brýlí),

Obr.: Oxford Stojan na motocykl ZERO-G přední (do brýlí)

Jak vybrat zámek na motorku?

Při výběru zámku pro váš motocykl je třeba vzít v úvahu několik věcí. První je úroveň zabezpečení, kterou potřebujete. Pokud zavíráte motorku přes noc do garáže, pravděpodobně nepotřebujete nic příliš těžkého. Ale pokud budete nechávat svou motorku na veřejnosti nebo dokonce jen přes noc na ulici, budete chtít něco, co je velmi těžké prorazit.

Další věcí, kterou je třeba zvážit, je, jaký typ zámku je pro vás nejpohodlnější. Existují tři hlavní typy zámků: U-zámky, řetězové zámky a kabelové zámky. U-zámky jsou nejpevnější a nejbezpečnější možností, ale jejich přenášení může být trochu těžkopádné. Řetězové zámky jsou o něco lehčí a snáze se přenášejí, ale nejsou tak bezpečné jako U-zámky. Kabelové zámky jsou nejlehčí a nejsnáze se přenášejí, ale jsou také nejméně bezpečné.

Nakonec se musíte rozhodnout, kolik jste ochotni utratit za zámek. Pokud zamykáte motocykl pouze přes noc, pravděpodobně nemusíte utrácet příliš mnoho. Pokud ale budete svůj zámek používat pravidelně nebo necháváte motorku na méně zabezpečených místech, vyplatí se utratit o něco více, abyste získali kvalitnější zámek.

Bez ohledu na to, jaký typ motocyklu máte nebo kde na něm plánujete jezdit, existuje zámek, který je pro vás perfektní. Věnujte nějaký čas tomu, abyste zjistili, jaké jsou vaše potřeby, a během okamžiku budete schopni najít perfektní zámek.

Tip na zámek na motorku:

Řetězový Zámek W-Tec Ivadan 12*12*1200Mm

Obr.: Řetězový Zámek W-Tec Ivadan 12*12*1200Mm

Jak vybrat box na motorku?

Důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je velikost motocyklu. Musíte se ujistit, že je box dostatečně velký, aby se do ní vešlo všechno vaše vybavení, ale aby nebyl příliš velká, aby jej bylo možné přenášet a aby se vůbec na motorku vlezl.

Důležitým kritériem je také hmotnost boxu. Pokud plánujete používat svůj motocykl pro cestování na dlouhé vzdálenosti, budete chtít lehčí box. Pokud však budete motocykl používat pouze na krátké cesty, nebude těžší box problém.

Nakonec se musíte rozhodnout, z jakého materiálu chcete, aby byla váš box vyroben. Nejběžnějšími materiály jsou plast a hliník. Plast je lehčí a snáze se přenáší, ale není tak odolný jako hliník. Hliník je dražší, ale déle vydrží a lépe ochrání vaše vybavení.

Při výběru boxu na motorku by měl být motosport tím nejdůležitějším faktorem při vašem rozhodování. Měli byste také zvážit velikost a hmotnost boxu a také materiál, ze kterého je vyroben. S trochou průzkumu můžete najít perfektní box pro váš motocykl.

Tip na box na motorku:

Shad Box na skútr - SH39 Black - Hmotnost: 5

Obr.: Shad Box na skútr - SH39 Black - Hmotnost: 5

Závěr blogu

Správné vybavení na motorku ovlivní nejen váš zážitek při jízdě, ale také zajistí bezpečnost. Proto je vždy důležité, vybírat vše s rozvahou a ověřit si co kupujete. Pak už jen stačí vyjet na cesty a užívat si motorky!

Vybrat vybavení na motorku »

TOP produkty z kategorie Motosport