blog-post image

Tipy na podzimní sportování

Podzim je skvělý čas vyrazit ven a užít si nějaké sporty. Existuje mnoho různých podzimních sportů, ze kterých si můžete vybrat podle svých zájmů a schopností. V tomto článku si probereme, jak zůstat zdravý při podzimním sportování, jaké oblečení nosit a jaké nejčastější chyby lidé při oblékání na podzimní sporty dělají. 

Jaké sporty můžete dělat na podzim?

S podzimem přichází chladnější počasí a s chladnějším počasím přichází celá řada sportů, které si můžete užít. Zde je jen pár podzimních sportů pro začátek.

  • Tenis je skvělý podzimní sport. Chladné počasí znamená, že se můžete opravdu zapotit, aniž by vám bylo příliš horko, a podzimní listí poskytuje krásnou kulisu. 
  • Turistika je další skvělou možností pro podzimní dny. Chladný vzduch je povzbuzující a scenérie je prostě úžasná. 
  • Fotbal je také skvělá volba pro podzimní dny. Chladnější počasí znamená, že se hráči nebudou přehřívat, a podzimní listí vytváří skvělou atmosféru.
  • Další zábavnou aktivitou pro podzimní dny je pouštění draků. Větrné počasí je ideální pro pouštění draků, což může být zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé.
  • Běh je také skvělou volbou pro podzimní dny. Chladnější počasí je ideální pro běhání. Čerstvý svěží vzduch je skvělý pro vaše zdraví a zároveň si můžete plně užít krás přírody, které podzim nabízí. 
  • Cyklistika a jízda na koloběžce je také skvělou variantou pro podzimní dny. Chladné počasí znamená, že se nepřehřejete, pobyt na čerstvém vzduchu vám prospěje a podzimní scenérie vám mohou dodat pocit klidu a relaxu.
  • Skvělou volbou pro podzimní dny je také jízda na koni. Chladné počasí prospěje nejen vám, ale také koním. Zároveň je jízda na koni také skvělý způsob, jak si užít pobyt venku a kochat se krásnou podzimní přírodou.

Vybrat oblečení na podzimní sportování »

Jak neonemocnět při sportování na podzim?

Podzimní období je obdobím, kdy mnoho lidí chytne nachlazení a chřipku. Mění se totiž počasí a snižuje se imunita organismu. Existují však způsoby, jak předejít nemocem při sportování na podzim.

Za prvé, je důležité se obléknout přiměřeně počasí. Nošení vrstev oblečení pomůže udržet tělo v teple a předejít nachlazení. Důležité také je, aby toto oblečení bylo pohodlné, aby vás neomezovalo v pohybu.

Za druhé, je nezbytné se před započetím jakéhokoli sportu pořádně zahřát. Protahování a lehké cvičení zvýší průtok krve a zvýší tělesnou teplotu. Tím se sníží pravděpodobnost prochladnutí těla při podzimních sportech.

Za třetí, je nutné zůstat hydratovaný. Pití velkého množství tekutin pomůže vyplavit toxiny z těla a zabrání dehydrataci. Dehydratace může způsobit, že tělo bude náchylnější k nemocem.

Za čtvrté, je vhodné jíst vyváženou stravu. Konzumace potravin bohatých na vitamíny a minerály posiluje imunitní systém. To pomůže tělu bojovat proti virům nebo bakteriím, se kterými přijde do styku.

V neposlední řadě je důležité mít dostatek spánku. Spánek je stav, kdy se tělo samo opravuje a léčí. Proto dostatek odpočinku pomůže udržet imunitní systém silný.

Dodržováním těchto rad můžete předejít onemocnění při podzimním sportování. Buďte zdraví a užijte si podzimní sezónu.

Tip na pánskou běžeckou bundu:

adidas MARATHON JKT Pánská běžecká bunda, oranžová, velikost XL

Obr.: adidas MARATHON JKT Pánská běžecká bunda, oranžová, velikost XL

Jak vybrat podzimní sportovní oblečení?

Podzimní sportovní oblečení by mělo být pohodlné, prodyšné a chránit vás před nepřízní počasí. Při výběru podzimního sportovního oblečení zvažte klimatické a povětrnostní podmínky. Pokud budete v chladnějším klimatu, vyberte si podzimní sportovní oblečení, které vás zahřeje. Pokud budete v teplejším klimatu, volte podzimní sportovní oblečení, které je lehké a vzdušné. Bez ohledu na klima, ujistěte se, že vaše podzimní sportovní oblečení je pohodlné, abyste se mohli soustředit na sportování.

Při výběru podzimního sportovního oblečení je také důležité zvážit aktivitu, které se budete věnovat. Pokud hrajete sport, jako je fotbal nebo tenis, hledejte oblečení, které vás nebude omezovat v pohybu. Pokud se chystáte na pohodovou procházku nebo túru, volte podzimní sportovní oblečení, které je volné, pohodlné a ochrání vás před nepřízní podzimního počasí. A pokud budete dělat mix činností, poohlédněte se po oblečení, které lze snadno vrstvit, abyste se mohli přizpůsobit měnící se teplotě.

Vybrat oblečení na podzimní sportování »

Jaké parametry by mělo mít podzimní sportovní oblečení?

S podzimem přichází chladnější počasí a s chladnějším počasím přichází potřeba různého sportovního oblečení. Pryč jsou časy šortek a tílek; teď je čas na dlouhé kalhoty a bundy. Jaké parametry by ale podzimní sportovní oblečení mělo mít?

Vrstvení je u podzimního sportovního oblečení klíčové. Chcete mít možnost shazovat vrstvy, když se zahříváte během své aktivity, ale také chcete mít možnost vrstvy znovu přidávat, pokud teplota klesne. 

U podzimního sportovního oblečení je důležitá funkčnost. Až příliš často obětujeme funkci módě, pokud jde o naše oblečení. Ale když jste venku, potřebujete oblečení, které bude sloužit svému účelu. Hledejte věci s dobrou prodyšností, nepromokavostí nebo věci vyrobené z rychleschnoucích materiálů.

Pohodlí by mělo být na prvním místě i při výběru podzimního sportovního oblečení. Budete trávit spoustu času venku a chcete se ujistit, že se při tom budete cítit pohodlně. Hledejte věci, které jsou prodyšné a nebudou dřít po dlouhých hodinách nošení.

Podzimní sportovní oblečení by konečně mělo být stylové. To, že je funkční, neznamená, že nemůže být také módní. Vyberte si věci v podzimních barvách, jako je sytá červená a oranžová, nebo vsaďte na klasický černobílý vzhled. Bez ohledu na to, jaký je váš styl, je tu podzimní sportovní oblečení, které vám bude sedět.

Tip na outdoorové kalhoty:

Husky Kix L L, černá Dámské outdoor kalhoty

Obr.: Husky Kix L L, černá Dámské outdoor kalhoty

Jaké jsou nejčastější chyby při oblékání na zimní sporty?

Mnoho lidí dělá chybu, když si myslí, že si jednoduše obléknou jakékoli staré oblečení a vyrazí do chladného počasí za zimními sporty. To však nemůže být dále od pravdy. Existují určité oděvy a materiály, které jsou pro podzimní sporty vhodnější než jiné. Projdeme si tedy některé z nejčastějších chyb při oblékání na podzimní sportování.

Jednou z nejčastějších chyb je nošení bavlněných košil nebo jiných oděvů vyrobených z přírodních vláken. I když tyto materiály mohou být pohodlné, neposkytují mnoho izolace. V důsledku toho pravděpodobně velmi rychle prochladnete, pokud je budete nosit při podzimních sportech. Místo toho se rozhodněte pro syntetické tkaniny, jako je polyester nebo nylon. Tyto materiály lépe zachycují teplo a pomáhají vám zůstat v teple.

Další častou chybou je neoblékání ve vrstvách. Když je venku zima, může vaše tělesná teplota dost kolísat. Nošení více vrstev oblečení vám umožní upravit úroveň tepla podle potřeby. Začněte základní vrstvou syntetické tkaniny, následovanou střední vrstvou vlny nebo fleecu. Nakonec jej zakryjte voděodolnou vnější vrstvou. To vám zajistí pohodlí bez ohledu na to, jak se mění teplota.

A konečně, ujistěte se, že nosíte správnou obuv, když se účastníte podzimních sportů. Příliš těsné boty mohou omezit průtok krve a způsobit, že vaše nohy budou náchylnější k omrzlinám. Na druhou stranu příliš volné boty mohou způsobit uklouznutí a pád. Vyberte si obuv, která je pohodlná a poskytuje dobrou úroveň podpory.

Dodržováním těchto tipů se můžete vyhnout běžným chybám při oblékání na zimní sporty.

Vybrat oblečení na podzimní sportování »

Závěr blogu

Podzimní sporty jsou perfektním způsobem, jak se dostat ven a užít si chladnější počasí. Od pěší turistiky a cyklistiky až po hraní tenisu nebo golfu je zde spousta aktivit, ze kterých si můžete vybrat. A protože listy mění barvu a dny se zkracují, podzim je krásným ročním obdobím pro aktivitu. Ať už tedy hledáte náročné cvičení nebo jen pohodovou procházku, určitě vyjděte ven a užijte si podzimní vzduch.

TOP produkty z kategorie Sport

Podobné články

Tipy jak se zase dostat do formy po zimě, aneb kde začít

Nejdůležitější při začínání se sportem je uvědomit si vůbec, že opravdu sportovat chceme. Nejlepší motivaci najdeme v myšlenkách a představách. Každý si představuje, jak sportuje, jak díky tomu vypadá, jak se díky tomu cítí. A právě ty...

Proč nosit kompresní podkolenky při sportu?

Slyšeli jste už o kompresních podkolenkách na sport? Zajímá vás, v čem spočívá výhoda v jejich nošení a proč je nosit? 

Kompresní podkolenky jsou již dlouhá léta využívána ve zdravotnictví, ale dnes jsou oblíbené hlavně mezi sportovci. A...

Sportování v nepříznivém počasí, aneb jak se správně obléct?

Sportování v proměnlivém jarním počasí je někdy opravdu náročné. Pokaždé přemýšlet, jak se obléct, pro případ ochlazení nebo deště při sportu. Každý z nás zažil ten pocit, kdy špatně zvolené oblečení sportování ohromně komplikuje. Pr...

Jak se i při nepříznivém počasí udržet ve formě?

Mnozí z vás se po zimě při lehkém oteplení těšili na sportování venku. Na to, jak se zase dostanete do kondice a mimo domov, na čerstvém vzduchu. Avšak jako každý rok, vás rozhodilo jarní proměnlivé počasí. Proto se dnes podíváme na pár tip...

Jak správně jíst při sportu?

Snažíte se zhubnout, nebo nabrat svalovou hmotu a nedaří se vám? Chyba může být ve vaší stravě! Přeci jen se říká, že Váš výsledek tvoří 20 % dřiny a 80 % stravy. V tomto článku se dozvíte, jak sladit jídelníček se sportem pro dosažen...

Sportování v páru

Chcete sportovat, ale ne sám? Nebo chcete přimět partnera ke sportu? Najděte si společnou aktivitu a navzájem se tak motivujte. Dejte si společné cíle a uvidíte, že se vám hned bude sportovat lépe, a ještě to utuží váš vztah. Společný záj...

Jak se po Vánocích dostat zpět do formy?

Vánoce jsou za námi, nový rok taky a plnění nových předsevzetí před námi. Málokdo přes Vánoce odolal věčnému přejídání, popíjení alkoholu, ochutnávání všeho možného včetně plácání sladkého přes slané a povalování se na gauči u pohá...

Co na sebe na zimní turistiku?

Zimní turistika je krásná činnost, avšak při špatné volbě výbavy se může stát noční můrou. Proto je potřeba dopředu zvážit terén a podle toho také zvolit ideální výbavu.

Co si připravit, než vyrazíte na zimní túru?

Před kaž...

Tipy na oblíbené jarní sporty

Jaro je ideálním ročním období pro sportování. Není příliš horko, ani příliš zima. Jaké sporty tedy můžete na jaře dělat a jaké vybavení na to budete potřebovat? V tomto článku se dozvíte o nejoblíbenějších sportech na jaře. 

Tenis 

...

Tipy na nejoblíbenější letní sporty

Léto je ideální čas na venkovní sporty! Ať už chcete zůstat aktivní nebo se jen pobavit, existuje spousta letních sportů, které si můžete užít. V tomto článku probereme nejoblíbenější letní sporty a poskytneme informace, jak se zúčastni...