blog-post image

Jak vybrat florbalové vybavení?

Florbal je kolektivní halový sport, který roste na oblibě po celém světě. Je to skvělý sport pro lidi všech věkových kategorií a mohou si ho užít muži i ženy. Florbal posiluje a zlepšuje koordinaci ruka-oko, rychlost, obratnost a výdrž. Je to také skvělý způsob, jak si zacvičit. V tomto článku probereme základy florbalu, včetně toho, pro koho je vhodný,

Florbal je skvělý sport pro lidi všech věkových kategorií a může ho hrát každý. Je to výborný způsob, jak zlepšit koordinaci a kondici, a dá se využít i jako tréninková pomůcka pro jiné sporty. Florbal má mnoho výhod, ale má i své nevýhody. Zde je vše, co potřebujete vědět o florbalu.

Vybrat florbalové vybavení »

Pro koho je florbal vhodný?

  • Florbal je vhodný pro lidi všech věkových kategorií a schopností.
  • Lze jej hrát uvnitř nebo venku, což z něj činí všestrannou aktivitu.
  • Florbal má relativně nízký dopad, takže je dobrou volbou pro ty, kteří mají problémy s klouby nebo obdobná zranění.

Co ve florbale posilujeme a zlepšujeme?

Florbal je sport, který roste na oblibě po celém světě. Je to rychlá, vzrušující hra, kterou lze hrát uvnitř i venku. Florbal je skvělý způsob, jak si zacvičit a zároveň se pobavit. Hraní florbalu má mnoho výhod. Jednou z nejdůležitějších výhod je, že pomáhá zlepšit vaši koordinaci a rovnováhu.

Florbal také pomáhá posílit svaly a zlepšit vaši flexibilitu. Florbal vám navíc může pomoci spálit kalorie, zlepšit kardiovaskulární zdraví a snížit hladinu stresu. Pokud hledáte nový sport, který byste mohli vyzkoušet, může být pro vás florbal ideální volbou. Je to skvělý způsob, jak být aktivní a zároveň se bavit. 

Jaké jsou výhody a nevýhody hraní florbalu?

Florbal je skvělý způsob, jak zůstat aktivní a bavit se. Než však začnete hrát, je třeba mít na paměti několik věcí. Zde jsou některé výhody a nevýhody hraní florbalu.

Výhody:

  • Florbal je sport s relativně nízkou zátěží, což znamená, že je nenáročný na vaše klouby.
  • Je to také skvělé kardio cvičení.
  • Protože se florbal hraje uvnitř, lze si ho užít celoročně, bez ohledu na to, jaké je venku počasí.

Nevýhody:

  • Florbal může být drahý, protože musíte kupovat florbalky a míčky.
  • Potřebujete také přístup do krytého kurtu nebo tělocvičny.
  • Pokud si nedáte pozor, florbal může být velmi fyzický sport a můžete se zranit.

Kde se dá hrát florbal?

Halový florbal se obvykle hraje na dřevěné podlaze, takže je ideální pro tělocvičny a další vnitřní zařízení. Venkovní florbal lze hrát na jakémkoli typu povrchu včetně umělé trávy, betonu nebo asfaltu. Hru si mohou užít lidé všech věkových kategorií a úrovní dovedností.

Vybrat florbalové vybavení »

Jaké vybavení na florbal?

Florbal je skvělý sport pro lidi všech věkových kategorií a může si ho užít každý. Je důležité mít správné vybavení, abyste mohli hrát bezpečně a bavit se. Zde je seznam toho, co potřebujete, abyste mohli začít s florbalem:

  1. Florbalová hůl – to je nejdůležitější součást vybavení, bez ní nebudete moci hrát!
  2. Florbalové boty – tyto speciální boty jsou navrženy tak, aby poskytovaly dobrou přilnavost a trakci na podlaze, což je nezbytné pro rychlé pohyby na hřišti.
  3. Ochranné pomůcky – chrániče kolen, loktů a rukavice jsou doporučeny, aby vás ochránily před pády a kolizemi.
  4. Florbalový míček – tento typ míče je speciálně navržen pro použití na florbalových kurtech a je vyroben z měkkého materiálu, takže nepoškodí podlahu ani nezraní hráče.

Jak vybrat florbalové boty?

Florbal je skvělý sport pro všechny věkové kategorie. Je důležité vybrat správnou florbalovou obuv, abyste ze své hry vytěžili maximum. Materiál, podrážka a velikost florbalových bot jsou důležité faktory, které je třeba při nákupu zvážit. Materiál florbalových bot je důležitý ze dvou důvodů. Za prvé, chcete botu, která se bude pohodlně nosit. Za druhé, chcete materiál, který nebude absorbovat příliš mnoho vlhkosti z hrací plochy. Kůže a syntetické materiály jsou dobrou volbou pro florbalové boty.

Důležitým faktorem, který je třeba zvážit, je také podrážka florbalových bot. Chcete podrážku, která poskytuje dobrou trakci na hrací ploše. Například gumová podrážka je dobrou volbou pro florbalové boty. Rozdíl v podrážkách je především v tom, na co jsou určeny. Podrážky do haly jsou takové, aby nebarvily podlahu a neklouzaly, zatímco podrážky bot na venkovní hru jsou přizpůsobené nerovnému povrchu a poskytují lepší trakci. 

Důležitá je také velikost florbalových bot. Chcete botu, která dobře sedí a poskytuje dobrou podporu. Florbalové boty jsou k dispozici ve velikostech od dětských až po dospělé velikosti. Volba špatné velikosti boty může hru velmi znepříjemnit. 

Tip na boty na florbal:

adidas COPA SENSE .3 IN SALA J Dětské sálovky, Černá,Bílá,Tmavě modrá,Béžová, velikost 3.5

Obr.: adidas COPA SENSE .3 IN SALA J Dětské sálovky, Černá,Bílá,Tmavě modrá,Béžová, velikost 3.5

Jak vybrat florbalový míček?

Halové florbalové míče: Tyto míče mají tvrdý plastový obal a jsou určeny pro použití na hladkých vnitřních površích, jako jsou dřevěné nebo laminátové podlahy.

Outdoorové florbalové míče: Tyto mají měkčí plastový obal a jsou určeny pro použití na drsnější venkovní povrchy, jako je beton nebo asfalt.

Tréninkové florbalové míče: Tyto míče mají měkké pěnové jádro a jsou určeny pro použití při tréninku nebo cvičných hrách.

Velikost: Florbalové míče se dodávají v různých velikostech v závislosti na věkové skupině, pro kterou jsou určeny. Juniorské florbalové míčky jsou menší než standardní velikosti florbalových míčků.

Barva: Florbalové míče jsou k dispozici v různých barvách, takže si můžete vybrat ten, který odpovídá barvám vašeho týmu, nebo si jednoduše vybrat barvu, která se vám líbí.

Tip na florbalové míčky:

SEDCO TRAINING

Obr.: SEDCO TRAINING

Jak vybrat florbalovou hůl?

Pokud jde o florbalové hole, existují dva hlavní typy materiálů: dřevo a kompozit. Dřevěné hole jsou obvykle levnější a odolnější, zatímco kompozitní hole nabízejí lepší výkon z hlediska hmotnosti a tuhosti. Pokud právě začínáte, doporučujeme použít dřevěnou tyč.

Co se barev týče, většina florbalových holí je černá, bílá nebo kombinace obou. Existují také některé hole, které jsou jasně barevné nebo dokonce fluorescenční. Pokud hledáte hůl, která vám pomůže vyniknout, vsaďte na něco barevného.

Nakonec je potřeba vybrat správnou velikost florbalky. Obecným pravidlem je, že hůl by měla být ve stoje na konci zhruba ve výšce ramen. Každý je však jiný, a proto je důležité před konečným rozhodnutím vyzkoušet několik různých velikostí.

Tip na florbalovou hůl:

Florbalová hůl Tempish PHASE F32 NB green 90 cm

Obr.: Florbalová hůl Tempish PHASE F32 NB green 90 cm

Co dalšího se vám při florbale bude hodit?

Rukavice jsou pro brankáře volitelné, ale mohou vám pomoci lépe uchopit míček a chránit vaše ruce před zasažením míčkem nebo hokejkou jiného hráče. Také udrží vaše ruce v teple v chladném počasí. Helma je pro brankáře již nutná a stejně jako v hokeji chrání obličej brankáře před míčkem, hokejkami a dalšími možnými nástrahami vyplývající ze hry.

Florbalové oblečení není vyžadováno, ale může vám pomoci zůstat během hry v chladu a suchu. Florbalové štulpny jsou také volitelné, ale mohou pomoci udržet vaše nohy v teple v chladném počasí.

U florbalových holí je důležitý grip. Pomáhá vám držet se hokejky a zabraňuje sklouznutí ruky, když se potíte. Existují různé typy florbalové omotávky, včetně: lepivého úchopu, lepivého úchopu a protiskluzového úchopu.

Florbalové dresy nejsou povinné, ale mohou pomoci identifikovat vaše spoluhráče na hřišti. 

Florbalové branky jsou obvykle vyrobeny z plastu nebo kovu a mohou být buď volně stojící, nebo nástěnné. Florbalové sítě jsou připevněny k brankám a pomáhají zachytit míček při střele do branky. 

Florbalová páska se používá k vyznačení hrací plochy a florbalové značky slouží k označení toho, kde mají hráči během hry stát.

Tip na florbalovou výstroj:

Zone PATRIOT JR Černá 170 - Juniorské brankářské kalhoty

Obr.: Zone PATRIOT JR Černá 170 - Juniorské brankářské kalhoty

Závěr blogu

Florbal je skvělý sport, protože je rychlý a vyžaduje rozhodnutí ve zlomku vteřiny. Je to také velmi strategická hra, kde hráči musí myslet několik kroků před svými protivníky, aby byli úspěšní. Florbal je také velmi společenský sport, týmy spolu často tráví čas i mimo hřiště, čímž je to skvělý způsob, jak si zacvičit, poznat nové lidi a užít si zábavu.

Vybrat florbalové vybavení »

TOP produkty z kategorie Florbal